utorak, 22. studenoga 2016.

Marmelada od jabuka



Nekako sam se odmakla od pisanja i šivanja, a da ne govorim od čitanja postova drugih blogerica. Za to  više stvarno  nemam vremena i zaista mi je žao, ali nekako valjda dođe vrijeme kada se zasitiš. A ono što trenutno radim je freelance kao grafički i tekstilni dizajner. Radove možete vidjeti na 99design. Baš sam nekako sretna jer nakon ružnih stvari koje su mi se dogodile na poslu ovo je bio dobar izbor. Na poslu  sam i inače nezadovoljna i neispunjena, a još uvijek ga radim zbog nužne egzistencije.
Zahvaljujući mojoj prijateljici koja mi je jednostavno rekla: pa zašto ne počneš frilensati. Pa ja ne znam ništa o tome...ali uporna kakva jesam, otvorila sam profil i krenula pregledavati natječaje. Tek tada sam  shvatila koliko sam van svih događanja vezanih uz dizajn. No krenula sam raditi. Prvo što sam napravila je plakat za film. Bila sam zadovoljna, no kad je moj plakat ušao u finale jednostavno nisam mogla vjerovati. Četiri dana se čekalo dok frajer nije objavio pobjednika. Kada sam vidjela svoje ime kao pobjednika plakata mojoj sreći nije bilo kraja. Prvi natječaj i odmah uspješan. Što se mene tiče ja bi stalno radila jer me to toliko zanima, a zanimaju me i sva područja, svi natječaji. Čak i oni za koje nisam educirana, želim učiti.
Sada sam nekako ispunjena...i u konačnici kreativna. Bilo je još i drugih natječaja, no nisam prošla, ali pored bezbroj drugih dizajnera, mislim da i ne mogu na sve što objavim pobjediti, no trudim se radim, ujutro kod kuće, popodne u firmu i eto zato me ima sve manje u ovim blogerskim vodama.




No kuham ja, fotkam i evo jedna marmelada između svih tih radova...morala sam...Kada sam dobila domaće nešpricane jabuke krenula na posao. Djeca vole tu marmeladu i zato se nisam odlučila za ništa drugo nego baš za nju...

Marmelada od jabuka
  • 1300 g očišćenih jabuka
  • 400 g šećera
  • 1 žličica cejlonskog cimeta
  • sok od jednog limuna

Ove mjere su odokativne i mogu varirati i što se tiče slatkoće i cimeta. Sve staviti u padelu i kuhati dok jabuke ne omekšaju. Usitniti štapnim mikserom i sipati u teglice koje ste prethodno sterilizirali u pećnici.

4 komentara:

  1. Nikad nije dobro stajati na jednom mjestu. Zabole noge, zaboli tijelo, zaboli duša. Mislim da si dobro učinila. Treba činiti ono što duša traži. Onda rasteš, onda napreduješ, onda radiš ono što voliš i rezultati pa i novac dođu sami po sebi. Ne moram ti to ni reći, sama najbolje osjećaš sada tu ispunjenost i zadovoljstvo. Ono kad nešto radiš pa zaboraviš na vrijeme. Pa i sam sebe iznenadiš što sve možeš. A ti možeš puno. Čestitke na uspjesima! Bit će ih sigurno i još!

    OdgovoriIzbriši
  2. U potpunosti te razumijem, više uopće nemam vremena za blog i čitanje tuđih postova. Samo što za razliku od tebe, radim tri posla i sva tri su mi jako draga.
    Sretno u freelance vodama, a onaj poster je odličan!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti....zaboravila sam treći posao...posao domaćice, majke koji oduzima najviše vremena, a ne pita za cijenu...

      Izbriši