petak, 8. prosinca 2017.

Rižot s porilukom, paprikom, tikvicom i piletinom



Često se pitam kako se ljudi uspiju dovesti u stanje da imaju po 50, 60, 70 kilograma viška. Gledam "Život na vagi" i ne vjerujem nekim debljinama. Mislim da jako veliki utjecaj ima stanje uma, zatim komoditet da ne kažem lijenost, ne kretanje i loša prehrana. 
Svi su oni u show-u skinuli lijepe kile, ali treba nastaviti živjeti vani sličnim režimom, ne tako drastičnim, ali treba razmišljati o hrani, kretanju i stresu.





Nema jednostavnijeg od ovog rižota, možete ga spremiti i kad dođete kući nakon posla. Namirnice se uvijek mogu naći u frižideru. Dobiti ćete  hranjiv, jednostavan obrok pun okusa.

(za tri osobe, kcal za 100g)


1 porulik  (160 grama =  60,8 kcal)

200 g riže (= 736 kcal)


1 tikvica (200 g, = 36 kcal)

1 žuta paprika (180 g, = 50,4  kcal)

2 komada pilećih prsa (550 g, = 605 kcal) 

majčina dušica

sol, papar, curry

maslinovo ulje


Poriluk nasjeckajte na sitne komadiće i pirjajte na maslinovom ulju. Dodajte rižu dok se ne zacakli i podlijte temeljcem ili vodom (ja sam vodom), posolite, dodajte malo currya, kada je riža na pola skuhana dodati nasjeckanu papriku i na listiće narezanu tikvicu. Kuhati podlijevajući dok se riža ne skuha, ali ne prekuha. U posebnoj tavi na maslinovom ulju popržiti komadiće piletine, posloliti i dodati rižotu.. Posuti naribanim parmezanom tko želi.

Ovaj obrok kada ga podijelite na tri djela sadrži oko 450 kalorija po osobi, treba nam oko 1500 - 2000 kalorija dnevno, koje ćemo rasporediti po ostalim obrocima i među obrocima.





Broj komentara: 5: